Monday, February 16, 2009

Minister dronken?

De regering heeft vandaag bekendgemaakt dat de Japanse economie in het vierde kwartaal van vorig jaar met 3,3 procent is gekrompen. Het slechtste resultaat in 35 jaar. De minister van economie heeft verklaard dat Japan de zwaarste crisis meemaakt sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Toch was dit niet het topnieuws in de tv-journaals. De Japanse media zijn in rep en roer omdat de minister van Financiƫn, Shoichi Nakagawa, dronken zou geweest zijn tijdens de G7-Top in Rome. Oordeel zelf:

Nakagawa ontkent. Hij geeft toe dat hij de avond voordien wel heel wat wijn gedronken had en ook dat hij tijdens de G7 even aan de wijn heeft genipt, maar ontkent dronken te zijn geweest. Vandaag heeft Nakagawa zich moeten verantwoorden in het parlement. Hij zegt medicatie tegen een verkoudheid te hebben genomen in het vliegtuig naar Rome. Dit zou zijn verwarde toestand verklaren. De oppositie eist het ontslag van Nakagawa.

----
Update 17 febr:
Op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie dinsdagmiddag heeft Nakagawa verklaard te af te treden. Nakagawa's drankprobleem was al lang een publiek geheim.

No comments: