Sunday, June 08, 2008

Voorbijgangers neergestoken in Tokio

Snelnieuws: Een man is deze middag in het centrum van Tokio op een menigte ingereden en is daarop in het wilde weg voorbijgangers beginnen neersteken. Volgens de laatste mediaberichten (16u24 plaatselijke tijd) zijn er zeker 5 doden en 12 gewonden waaronder verschillende in kritische toestand.

De dader is een 25-jarige man. Hij beweert te behoren tot de yakuza, de Japanse maffia. Hij heeft zich zonder veel problemen laten inrekenen door de toesnelde politie.

Het incident is midden in het Akihabara gebeurd, een wijk die zeer populair is bij het de weekendshoppers. Het is de elektronicawijk bij uitstek en zeer druk op zondagmiddag. Honderden winkels verkopen er de laatste Japanse technologische snufjes. Zeer populair daarom ook bij de buitenlandse toeristen. De laatste jaren is de wijk ook in trek bij de jongeren en 'otaku' wegens het grote aanbod videospelletjes, manga en onconventionele tendensen zoals de 'maid cafés'.

Update:
(12h30 Belgische tijd): 7 doden, 10 gewonden. De dader is met een lichte vrachtwagen dwars door de op zondag verkeersvrije hoofdstraat in Akihabara gereden en heeft daarmee 3 voetgangers overreden. Hij is 30 meter verder tot stilstand gekomen en is te voet teruggekeerd om minstens een van de gewonden neer te steken. Dan heeft hij al roepend en tierend willekeurige voorbijgangers neergestoken. Tenslotte is hij weggevlucht in een zijstraat om nog 2 mensen neer te steken. Daar heeft een politieman hem kunnen overmeesteren. Hij zou niet tot de Japanse maffia behoren, in tegenstelling tot eerdere mediaberichten. De dader heeft verklaard het leven zat te zijn en opzettelijk naar de drukke winkelwijk te zijn gekomen om mensen te doden.

(Gepost in De Standaard Expatblog)

No comments: