Tuesday, July 31, 2007

Sombere mannen in donkere pakken

Er is slecht nieuws uit Japan komen overwaaien: premier Abe wil niet aftreden ondanks een verpletterende verkiezingsnederlaag in de senaat. Zure gezichten overal. Neerslachtigheid bij de regeringscoalitie omdat het resultaat slechter was dan de meest negatieve peilingen. Wrange gevoelens bij de oppositie omdat zonder ingewikkelde strategieën de regerende LDP niet van de macht te verdrijven is.

Japan haalt meestal enkel het wereldnieuws als het over ernstige dingen gaat. Veelal gaat dat gepaard met beelden van sombere mannen in donkere pakken of mensenmassa’s die haastig door de Tokiose straten lopen. Maar denk nu niet dat alles in Japan saai is of dat stijve mannen zoals Abe de norm zijn.

In het dagelijkse leven bruist het en kan er goed gelachen worden. Zie nu bijvoorbeeld het dagelijkse kinderprogramma Pitagora Switch op het educatieve kanaal van de openbare omroep NHK. Het inventieve programma zit vol leuke sequenties zoals bijvoorbeeld de dagelijkse 'arugorizumu koushin/taiso' of 'de algoritmische mars/gymnastiek'. Twee mannen in donkere pakken doen niet alleen de kinderen lachen, maar hebben zelfs een heuse rage hebben teweeggebracht bij de volwassenen (tot zelfs ver buiten de landsgrenzen heen: 967 gevangenen in de Filippijnen)

De twee stappen in de maat met om het even wie: pompiers, arbeiders, mensen die op de bus wachten of, zoals in de onderstaande video, met ninja’s:



Zeg nu niet dat alle mannen in donkere pakken saai zijn.

2 comments:

Anonymous said...

Wat een mooi filmpje:D
Er is nog echt moeite voor gedaan ook.

Harvey said...

This is funny no matter how you look at it!