Monday, April 20, 2009

160.000 tulips in Yokohama

I bought a Canon EOS Kiss x2 ('Rebel XSi' in U.S. - '450D' in Europe) at a good discount price as the 'Kiss x3' will be available from next 28th April.

First try: the tulip festival in Yokohama Park


18 pictures

Wednesday, April 08, 2009

Sakura Along the Tsurumi River

Bicycle: from home to Kamoi. Sakura along the Tsumuri river:

from vincentvds on Vimeo.

Route (25 km):

Radio: Noord-Koreaanse raket

Zondag 5 april 2009.

Voor het VRT-radionieuws van 13u: kort iets over de maatregelen die Japan getroffen had inzake de Noord-Koreaanse raketlancering.

Audiobestand (668kb, mp3)

Wereldnet 3 april

Wereldnet vrijdag 4 april 2009. Correspondenten in Egypte en Japan.

Voor Japan heb ik verteld over de kersenbloesem. Zie de werereldnet.nl: Japanners vieren hanami.

Audiobestand hier (mp3, 1,1MB)

Friday, April 03, 2009

Japan Nieuwsbrief nr. 308

Link naar: Japan Nieuwsbrief 28 maart tot 3 april

Gratis abonnement J-Nieuwsbrief: hier

'Bolbliksems van vuur'

We zijn er niet helemaal gerust in. Noord-Korea heeft aangekondigd tussen 4 en 8 april een communicatiesatelliet in de ruimte te willen brengen, maar Japan en de VS denken dat het om een ballistische langeafstandsraket gaat.

Als de lancering lukt, zal het tuig boven Japans grondgebied vliegen. De regering heeft niets aan het toeval overgelaten. Drie oorlogsschepen met hypermoderne radarapparatuur en antiraketsystemen zijn naar de Japanse Zee en de Stille Oceaan gestuurd. Niet alleen dat, maar de regering heeft zelf een heus raketschild geplaatst langs de noordkust en in Tokio. Het doet een beetje raar om in het centrum van de hoofdstad naast het gebouw van het ministerie van defensie, een mobiel luchtafweersysteem te zien staan. Een noodalarmsysteem is in werking gesteld. De bevolking is opgeroepen kalm te blijven.

In typische bombastische propagandastijl heeft Noord-Korea ermee gedreigd Japanse doelwitten met 'bolbliksems van vuur' aan te vallen als Japan de raket uit de lucht zou schieten. Zo'n vaart zal het wel niet lopen want de Japanse 'zelfverdedigingstroepen' kunnen volgende de pacifistische grondwet louter defensief optreden. Slechts als de raket uit koers geraakt en op Japans grondgebied dreigt neer te storten, kan het leger optreden. Desalniettemin, het is de eerste maal dat de Japanse troepen de opdracht krijgen om het raketschild te gebruiken. Het antiraketsysteem is samen met de VS ontwikkeld en heeft 700 miljard yen (5,5 miljard euro) gekost.

(Gepost in De Standaard Expatblog)

Thursday, April 02, 2009

kersenbloesem

De kerselaars staan bijna in volle bloei in de Tokio-regio. Iedereen kijkt uit naar 'hanami': wandelen, picknicken en feesten onder de sakurabomen. Dat gebeurt massaal. Het 58 hectare grote Ueno-park in centrum Tokio bijvoorbeeld kan dit weekend rekenen op 200.000 bezoekers/dag.

De bloei is kort. De witroze bloemblaadjes dwarrelen bijna onmiddellijk na de bloeipiek neer. De vergankelijkheid spreekt de Japanners aan. De tijdelijkheid van schoonheid, de nietigheid van het aardse bestaan, de eenheid met de natuurelementen.

In Tokio gaat de bloei meestal gepaard met de eerste warme lentedagen. Maar april is ook het begin van een nieuw schooljaar, een nieuw fiscaal jaar voor de bedrijven, en de jongafgestudeerden die de eerste stappen in het beroepsleven zetten. Een nieuwe start, een fris begin, dat is de sfeer die de kersenbloesem omringt.

(Gepost in De Standaard Expatblog)